Závod, který pomáhá!

Pár řádků o Adamovi

Ahoj sportovci. Tady je pár řádků o Adamovi. Tady je důvod, proč se letos opět setkáme na 2.ročníku charitativního běhu v Rychnov. Abychom někomu opět pomohli. Tady je jeho příběh.....

V neděli jsme se setkali s Adamem. Je to normální kluk, takového potkáte každý den na ulici, v zaměstnání, na benzince.  V červenci 2023, pár dní před jeho 25 narozeninami se mu změnil život. Při procházce s přítelkyní a malým synem zkolaboval. Jednalo se o rozsáhlou plicní embolii, po které následovala zástava srdce. Adam upadl do kómatu, lékařské prognózy nebyly vůbec příznivé. I přes ne tyto moc dobré zprávy se Adam začal pomalu probouzet. Krůček po krůčku se začal znova všechno učit. Mluvit, chodit a došlo i k návratu kognitivních funkcí. I přesto ale původní poškození bylo natolik rozsáhlé, že došlo k poškození zrakového centra a Adam v tuto chvíli nevidí.

Původní prognózy byly, že Adam bude ležet a on chodí. Měli jsme tu čest s ním ujít pár krůčků a zvládá to opravdu skvěle V současné době probíhají intenzivní rehabilitace na podporu pohybového aparátu a navrácení zraku.. Lékaři jsou v tomto směru velice optimističtí a je velká naděje, že se Adamovi zrak vrátí. Bude podstupovat léčbu aplikací kmenových buňek. Tato léčba je však finančně velmi nákladná. Rádi bychom Adamovi pomohli, aby znova mohl spatřit svého syna a objal svou přítelkyni a maminku, která je mu velkou oporou.

Pojďme tedy Adamovi pomoci 8. září 2024 na „Rychnov pomáhá během“ . Výtěžek ze startovného poputuje právě jemu.

thumb Adam 1

Adam 3
Adam 2